Wat is het beste merk voetbalschoenen?

Als je intensief gaat sporten, is het belangrijk om voor de juiste schoenen te kiezen. Dat geldt voor sporten zoals hardlopen, maar zeker ook voor voetballen. Schoenen die niet goed passen kunnen leiden tot blessures, soms zelfs permanent. Laat je bij een paar voetbalschoenen kopen dus altijd goed adviseren. Wil je zeker weten dat je met het juiste paar thuiskomt en ben je benieuwd naar wat het beste merk voetbalschoenen is? Lees dan gauw verder.

Iedere voet is verschillend

Om te beginnen is het belangrijk om te beseffen dat er niet één voetbalschoen is die bij iedereen perfect zal zitten. Het heeft bij de aanschaf van een nieuw paar schoenen dan ook geen zin om af te gaan op welke schoenen je vrienden, teamgenoten of bekende voetballers dragen.

Ook is het uiteraard niet verstandig om je schoenen uit te zoeken op basis van de kleur of puur om het merk, al zijn er zeker verschillen in kwaliteit te vinden tussen de bekende A-merken en goedkopere modellen.

Een goede voetbalschoen is dan ook niet iets waarop je zou moeten besparen. Zie het als een als een investering: je gaat er waarschijnlijk intensief op sporten, en als je nu voor de juiste schoen kiest heb je daar veel langer profijt van dan wanneer je voor het allergoedkoopste model gaat.

Kwaliteit kost geld

Het kan soms lijken alsof je bij merken als Nike, Adidas en Puma alleen voor de merknaam betaalt. Niets is echter minder waar. Voordat deze merken een nieuw model uitbrengen, is daar een heel proces aan research en innovatie aan vooraf gegaan en dat is wat je terugziet op het prijskaartje.

Natuurlijk moet het model van de schoen bij jouw voeten en loopstijl passen, maar over het algemeen is het zo dat deze merken consistent kwalitatief hoogstaande sportschoenen produceren.

Nike Mercurial Vapor Superfly

Nike Superfly schoenenEén van deze kwalitatief hoogstaande voetbalschoenen is bijvoorbeeld de Nike Mercurial Vapor Superfly. De eerste versie van deze schoen werd al in 1998 ontwikkeld en kwam in 2002 op de markt. Dit model kan inmiddels dus wel een klassieker genoemd worden, en met goede reden.

Met een gewicht van slechts 185 gram is deze schoen vederlicht, waardoor je goed op snelheid kunt spelen. Daarnaast is deze schoen gemaakt met speciale Nike Flywire technologie. Dat houdt in dat de bovenzijde van de schoen Vectran verwerkt zit, wat ervoor zorgt dat het gewicht van de schoen laag blijft, terwijl er toch voldoende steun geboden wordt.

Algemene tips

Ga je voor het eerst voetbalschoenen kopen, en weet je echt niet waar je op moet letten? Dan zijn er een aantal aandachtspunten die je in overweging kunt nemen.

Zorg er altijd voor dat de schoen goed past. Dat betekent dat de schoen niet zo ruim zit dat deze van je voet afvalt, maar de schoen mag ook zeker niet knellen, bijvoorbeeld bij je hiel. Om zeker te weten dat je voor de goede maat kiest, is het verstandig om je voetbalkousen aan te doen wanneer je de schoenen past.

Let daarnaast op het verschil tussen leer en kunstleer; leer zal in de loop van de tijd nog iets uitrekken en naar de vorm van je voet gaan staan, terwijl kunstleer altijd stug blijft. Kunstleer kun je dus niet inlopen, en daarom moeten schoenen van dit materiaal altijd iets ruimer worden gekocht.